Припинити репресії закликають Януковича депутати Прикарпаття

Депутати Івано-Франківської облради закликають Президента України Віктора Януковича та Генпрокурора України Віктора Пшонки припинити політичні репресії в Україні. Відповідне звернення Про політичні репресії в Україні народні обранці прийняли вчора, 4 січня, на другій сесії VI демократичного скликання, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Голосування проходило поіменно. Загалом із 114 депутатів, 68 проголосували «за» звернення, 6 - «проти» та 27 - «утримались».

«Прикриваючись боротьбою з корупцією та наведенням порядку у державі, режим Януковича-Азарова вже тривалий час ініціює масове притягнення до відповідальності учасників акцій протесту проти підписання принизливих «харківських угод», арешти членів колишнього уряду Юлії Тимошенко, відкриття на них кримінальних справ, влаштовує масове й показове побиття народних депутатів у залі Верховної Ради України, організовує політичне полювання на неугодних після знищення пам’ятника совєтському диктаторові Сталіну у Запоріжжі.

Тим самим вищі органи державної влади демонструють яскраво виражене намагання придушити будь-який опір антинародному та антиукраїнському режимові й побудувати в Україні кагебівсько-путінську модель авторитаризму», - наголошується у зверненні.

«Івано-Франківська обласна рада усвідомлює ту суспільну загрозу, яку несе для Української держави вибіркове та політичне мотивоване переслідування, та закликає Президента України й Генерального прокурора України припинити політичні репресії. При цьому, звертаємо увагу, що Президент України, як найвища посадова особа та гарант дотримання Конституції й прав та свобод громадян, несе всю повноту персональної відповідальності за можливі наслідки вчинення в державі антикорупційних дій та встановлення авторитарного режиму», - йдеться у зверненні.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи