Прикарпатський мільярдер перетворив околиці птахофабрики на кладовище

Городенківська районна рада ухвалила звернення до керівництва місцевої птахофабрики «Авангард» із вимогою негайно усунути порушення санітарно-епідеміологічних норм та припинити перетворювати навколишні території на сховище залишків загиблої птиці, - повідомляє “ЗІК”.

Останні морози та прихід весни на Городенківщині ознаменувалися стійким смородом із Городенківської птахофабрики «Авангард», що нависав над містом чи навколишніми селами – залежно від сили та напрямку вітру.

Власником «Авангарду» є мільярдер Олег Бахматюк.

Депутати міської та районної рад встановили, що утилізація та захоронення гною та залишків загиблої птиці відбувається з грубими порушеннями. З гноєсховищ брудна вода напряму стікає в водойми міста, а біля ям, де були «спроби» захоронення загиблої та здохлої птиці, – безліч ворон і бродячих собак, що розтягають це все околицями Городенки.

Документи на земельні ділянки, де утилізують відходи, не оформлено належним чином, не сплачується оренда плата. За фактами порушень направлено документи у Городенківську санепідемстанцію та екологічну інспекцію Івано-Франківської області, хоча ще в липні – вересні 2007 року до птахофабрики було застосовано санкції на суму більше 143 тис. гривень за фактом викиду в атмосферу шкідливих речовин стаціонарними джерелами без відповідного дозволу. Втім, і дотепер особливих змін на краще не відбулося.

Аби до цієї проблеми привернути максимальну увагу влади, депутат Городенківської районної ради Дідич С. В. подав депутатський запит щодо негативного екологічного та санітарного стану на Городенківській птахофабриці «Авангард» до всіх відповідних служб та інстанцій, а керівникові птахофабрики запропоновано звітувати на наступній черговій сесії районної ради про вжиті заходи із усунення порушень.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи