Проти прийняття закону 2450 виступила молодь Івано-Франківська

Cьогодні перед будинком облдержадміністрації відбувся протест проти ухвалення законопроекту №2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів”, - повідомляє "pravda.if.ua".


В акції взяли участь члени місцевих молодіжних громадських організацій. Акція відбулася у формі “анімації з людей” - учасники створювали фігури, які символічно виражали протест.

На думку активістів, даний законопроет обмежує їхні права на акції громадського протесту, а загалом демократію і не відповідає статті 39 Конституції України, яка гарантує свободу зібрань, та рішенню Європейського Суду з прав людини щодо свободи зібрань. Подібні протести сьогодні проходять перед держбудинками в кожному обласному центрі країни.

“Це реальна загроза акціям непокори для громадський організацій”, - вважає представник громадської організації Фундація громадських ініціатив Тарас Малий. - Ми хочемо донести те, що акції протесту є для нас важливими”. Також активісти запевняєть, що це не останній їхній захід у подібному стилі. “Крапку не можна ставити поки обмежуються наші права” - говорить Малий.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи