Проректор Українського католицького університету протестує проти візової бюрократії






Проректор Українського  католицького університету Мирослав Маринович звернувся з відкритим листом до громадськості, де протестує проти візової бюрократії по відношенню до українців, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

У відкритому листі проректор УКУ на власному досвіді та досвіді колег описує бюрократичні перепони, які долають українці, щоб отримати візи. „Приниження, якому піддає нас, українських гуманітаріїв, шенгенська бюрократія, починає нагадувати ті зразки приниження, якими так насолоджувалася бюрократія комуністична”, — сказав Мирослав Маринович.

Він зазначає, що „простим” українцям ще важче поїхати в Євросоюз. „Якщо через згадані приниження доводиться проходити мені, кавалерові Ордену Республіки Польща „За заслуги”, а також багатолітньому партнерові Польського Посольства в Києві й Польського Консуляту у Львові, то що тоді говорити про „простих” українців?”, — сказав проректор УКУ.  

На знак протесту проти візових обмежень, Мирослав Маринович обіцяє відмовитись від поїздок у країни шенгенської зони терміном на один рік.

Скорочений варіант цього відкритого листа вже було розміщено у польській „Газеті виборчій”. 

Статьи

Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Все статьи