Проректор Українського католицького університету протестує проти візової бюрократії






Проректор Українського  католицького університету Мирослав Маринович звернувся з відкритим листом до громадськості, де протестує проти візової бюрократії по відношенню до українців, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

У відкритому листі проректор УКУ на власному досвіді та досвіді колег описує бюрократичні перепони, які долають українці, щоб отримати візи. „Приниження, якому піддає нас, українських гуманітаріїв, шенгенська бюрократія, починає нагадувати ті зразки приниження, якими так насолоджувалася бюрократія комуністична”, — сказав Мирослав Маринович.

Він зазначає, що „простим” українцям ще важче поїхати в Євросоюз. „Якщо через згадані приниження доводиться проходити мені, кавалерові Ордену Республіки Польща „За заслуги”, а також багатолітньому партнерові Польського Посольства в Києві й Польського Консуляту у Львові, то що тоді говорити про „простих” українців?”, — сказав проректор УКУ.  

На знак протесту проти візових обмежень, Мирослав Маринович обіцяє відмовитись від поїздок у країни шенгенської зони терміном на один рік.

Скорочений варіант цього відкритого листа вже було розміщено у польській „Газеті виборчій”. 

Статьи

Донецк
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи