Президент України заявив про будівництво нового газогону Богородчани-Ужгород

Під час зустрічі зі ЗМІ президент України Віктор Янукович заявив про модернізацію ГТС, і зокрема про будівництво газогону від Богородчан Івано-Франківської області до Ужгорода, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

22 квітня під час першої прес-конференції Президента України для регіональних ЗМІ, Віктор Янукович відзвітував про перші 50 днів правління.

Зокрема Віктор Янукович зазначив, що чинна влада за жодних обставин не могла піти на те, щоб віддавати газотранспортну систему України в обмін на умови тих чи інших контрактів.

“Ми на це не йшли. Ми й не збиралися цього робити, і ніколи не пішли б”, - підкреслив Глава держави.

При цьому Віктор Янукович наголосив на необхідності модернізації української газотранспортної системи для того, щоб збільшити обсяги прокачки газу через територію України. За його словами, цей проект має три етапи. Перший – це будівництво газопроводу Богородчани-Ужгород, який дасть можливість збільшити газообіг на 10 мільярдів кубічних метрів. Другий етап проекту – це модернізація існуючої газотранспортної системи, яка включає в себе заміну обладнання на нове, більш економічне, яке дасть можливість значно збільшити швидкість прокачки газу та її об’єми ще на 20-25 мільярдів кубів.

І, нарешті, третя складова модернізації ГТС – це будівництво нової труби поряд з існуючою. Це також, за словами Віктора Януковича, дасть можливість збільшити об’єми прокачки.

«Ми це пропонуємо як альтернативу будівництву Південного потоку, бо будівництво Північного потоку вже не зупинити. Тож зараз ми шукаємо можливість домовитися таким чином, щоб Україна як мінімум залишила ті обсяги, які можна транспортувати існуючою ГТС», - резюмував Президент України.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи