Практику сімейної медицини запровадять в Усть-Зеленому на Тернопільщині



Юрій Чижмарь зустрівся з колективом Устя-Зеленівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Монастириського району, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Мова йшла про медичне забезпечення населення с.Устя-Зелене та прикріплених дільниць.

Юрій Чижмарь відзначив, що, проаналізувавши пропозиції, які висловили 3 грудня мешканці цього населеного пункту під час зустрічі з головою Тернопільської облдержадміністрації,  було прийнято ряд рішень, з метою забезпечення населення с.Устя-Зелене та прикріплених дільниць медичною допомогою та ефективної роботи новоутвореної амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Керівник області повідомив, що вже підписав розпорядження, яким Монастириській районній державній адміністрації доручено завершити інвентаризацію майна Устя-Зеленської дільничної лікарні та передати амбулаторії загальної практики - сімейної медицини обладнання згідно з визначеним переліком, привести в робочий стан фізіотерапевтичне та інше обладнання, укомплектувати посаду лікаря амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Також планується дооснастити фізіотерапевтичний кабінет, лабораторію, кабінети для прийому дітей та жінок необхідним обладнанням згідно з табелем оснащення, сформувати посиндромні укладки медикаментів для невідкладної допомоги.

Головному управлінню охорони здоров`я облдержадміністрації Юрій Чижмарь дав доручення підготувати з числа молодих спеціалістів в інтернатурі лікаря за спеціальністю „Загальна практика-сімейна медицина” для Устя-Зеленської амбулаторії, а також провести акредитацію амбулаторії, як закладу первинної медико-санітарної допомоги.

 

Статьи

Донбасс
12.05.2024
20:47

"Наша молодежь в большинстве своем не имеет ориентиров и лишена духовного иммунитета". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса активно освещали многочисленные торжества и праздники, которые щедро выпали на первую декаду мая. Местные пропагандисты изо всех сил пытались убедить своих читателей и зрителей, что аннексированные...
Мир
11.05.2024
10:03

"Будущее украинского Донбасса выглядит все более мрачным". Западные медиа об Украине

...Китайцы, вероятно, решили, что угрозы Байдена были блефом. В марте 2023 года Си посетил Кремль, вызывающе демонстрируя солидарность с Путиным. Это оказалось переломным моментом в войне Москвы, фактически превратив конфликт в опосредованную войну...
Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Все статьи