Посол США в Україні визнала перед американцями наявність корупції в Україні, але заспокоїла: американська допомога використовується за призначенням

Посол США в Україні Бріджит Брінк визнала перед американскою аудиторією, що в Україні існує проблема корупції, однак заявила, що американська допомога при цьому використовується за призначенням. Про це Брінк заявила в ефірі американського консервативного інформаційного каналу Fox News 2 листопада.

"Існує довга історія виклику корупції в Україні та, щиро кажучи, в усьому регіоні. Це проблема радянської спадщини у багатьох країнах. Російська агресивна війна в Україні справді змінила суспільне сприйняття корупції в Україні, її більше не толерують. Це одна з причин, чому ми більше це бачимо і чуємо, і я думаю, що це добре", - сказала пані посол, відповідаючи на питання, чи є корупція перепоною у тому, щоб Вашингтон продовжував підтримувати Київ в його захисті від російської агресії.

Брінк також заявила, що український уряд робить багато кроків для подолання корупції, "включаючи переслідування низки високопосадовців і депутатів". При цьому надана Америкою підтримка використовується за призначенням, заявила дипломатка.

"Один з моїх пріоритетів як посла США - це стежити за допомогою, яку ми надаємо, і я ставлюсь до цього дуже серйозно. ...Третина нашого персоналу працює на місцях, сфокусованих на нагляді. Я можу сказати, що жодна частина військового обладнання не була використана іншим чином, ніж була призначена, як і жодна частина гуманітарної допомоги або будь-якої іншої бюджетної підтримки", - сказала також Брінк.

Раніше повідомлялось, що посол США в Україні Бріджіт Брінк повідомила про початок навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 в Арізоні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті