Понад 100 тис. паломників помолилися на прощі у Зарваниці

Понад 100 тисяч прочан зібралися помолитися на прощу до Марійського духовного відпустового центру у Зарваниці, що на Тернопільщині. Серед учасників прощі були представники вищого духовенства Римо-Католицької й Української Греко-Католицької Церков – архієпископ Барселони кардинал Луіс, Глава УГКЦ Святослав Шевчук, єпископи УГКЦ з інших областей України, а також вірні з Польщі, Іспанії, Франції, Канади тощо, - повідомляє «ОстроВ».

Під час прощі відбулися численні Богослужіння, зустрічі з духовенством, свічковий похід від парафіяльної церкви до Чудотворного місця, де відбулася молебень до Богородиці, Архиєрейська літургія, яку відправив Патріарх УГКЦ С. Шевчук,  молитовні практики, освячення води тощо.

Усі охочі змогли скупатися у чудотворному джерелі, освятити ікони й отримати благословення від священнослужителів.

Зазначимо, що цьогоріч у Зарваниці об’єднали всеукраїнське і молодіжне паломництво.

У всіх населених пунктах Тернопільщини, розташованих на шляху паломників, від 15 до 17 липня ініціювали мораторій на продаж алкоголю.

Перекусити і попити чаю прочани могли у польових кухнях, а для ночівлі людей встановили сім великих військових наметів і безліч маленьких.

Довідка

Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи