Польща розпочала будівництво нового пункту пропуску на українському кордоні






Польща розпочала будівництво нового пункту пропуску Будомєж-Грушів (Яворівський район Львівської області) на українсько-польському кордоні, — повідомив ZAXID.NET.

Інфраструктуру автомобільного пункту пропуску Будомєж-Грушів буде збудовано з польського боку кордону. Міжнародними угодами передбачено спільний українсько-польський митний та прикордонний контроль, що дозволить скоротити час перетину кордону.

З українського боку кордону передбачено будівництво сервісних об’єктів та розбудова дорожньої інфраструктури.

На розбудову пункту поляки планують витратити 45 мільйонів доларів, і з них 13 мільйонів — допомога ЄС у рамках програми сусідства.

Згідно з технічними характеристиками, функціонуватиме 16 смуг руху в обидва боки, з пропускною здатністю у 3 тисячі авто щодня.

"Загалом, до 2012 року має бути збудовано три пункти пропуску: два з них на території Польщі і один з українського боку кордону. Хоча міжнародними угодами на перспективу передбачено будівництво шести пунктів пропуску з паритетним розподілом — три з українського і три з польського боку", — сказав начальник управління архітектури й будівництва Львівської ОДА Степан Лукашик.

На сьогодні на понад 500 кілометрах спільного українсько-польського кордону функціонує лише 6 автомобільних і 6 залізничних пунктів пропуску, що не відповідає жодним міжнародним нормам.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи