Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту

Упродовж доби втрати російської армії на Таврійському напрямку становили 583 особи та 31 одиницю військової техніки. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, повідомляє Укрінформ.

"Під Авдіївкою, як і загалом на Таврійському напрямку, загальні втрати ворога у живій силі в операційній зоні ОСУВ «Таврія» знову зросли і минулої доби становили 583 особи. Це якраз наслідок того, що російське керівництво продовжує гнати вперед легку піхоту, майже не прикриваючи її технікою", - сказав Штупун.

За його словами, сьогодні на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Первомайського, тут відбито 13 атак.

При цьому досить активно діє ворожа авіація. Зокрема, біля Авдіївки зафіксовано 10 авіаударів. Водночас фіксуються випадки відмови йти у наступ деяких підрозділів російських окупантів, зауважив речник.

Він зазначив, що кількість ворожих атак під Авдіївкою не зменшилась, але противнику важко працювати з технікою, тому вперед відправляють піхоту.

Щодо ситуації в районі Мар’їнки Штупун повідомив, що тут відбито 13 атак, ворог зазнав втрат і відійшов. На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського.

На Запорізькому напрямку російські окупанти наступальних дій не проводили, натомість обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Чарівне та Оріхів, повідомив Штупун.

За його інформацією, минулої доби Сили оборони на Таврійському напрямку знищили 31 одиницю ворожої військової техніки, серед якої ТОС-1А «Солнцепёк».

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті