Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту

Упродовж доби втрати російської армії на Таврійському напрямку становили 583 особи та 31 одиницю військової техніки. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, повідомляє Укрінформ.

"Під Авдіївкою, як і загалом на Таврійському напрямку, загальні втрати ворога у живій силі в операційній зоні ОСУВ «Таврія» знову зросли і минулої доби становили 583 особи. Це якраз наслідок того, що російське керівництво продовжує гнати вперед легку піхоту, майже не прикриваючи її технікою", - сказав Штупун.

За його словами, сьогодні на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Первомайського, тут відбито 13 атак.

При цьому досить активно діє ворожа авіація. Зокрема, біля Авдіївки зафіксовано 10 авіаударів. Водночас фіксуються випадки відмови йти у наступ деяких підрозділів російських окупантів, зауважив речник.

Він зазначив, що кількість ворожих атак під Авдіївкою не зменшилась, але противнику важко працювати з технікою, тому вперед відправляють піхоту.

Щодо ситуації в районі Мар’їнки Штупун повідомив, що тут відбито 13 атак, ворог зазнав втрат і відійшов. На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського.

На Запорізькому напрямку російські окупанти наступальних дій не проводили, натомість обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Чарівне та Оріхів, повідомив Штупун.

За його інформацією, минулої доби Сили оборони на Таврійському напрямку знищили 31 одиницю ворожої військової техніки, серед якої ТОС-1А «Солнцепёк».

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті