Почесне консульство Данії відкриють у Львові



Почесне консульство Королівства Данія відкриють у Львові, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської ОДА.

Про це йшлося вчора, 27 січня, під час офіційної зустрічі голови Львівської ОДА Миколи Кмітя з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Мікаелем Борг-Хансеном.

Микола Кміть підтримав позицію Мікаеля Борг-Хансена щодо погодження кандидатури Ларса Вестберга, голови правління Західноукраїнської філії Європейської бізнес-асоціації, на посаду почесного консула Королівства Данія у місті Львові.

«Ми вважаємо, що Ларс Вестберг був би дуже сильною фігурою і посприяв вливанню інвестицій у ваш регіон, якщо б його визнали почесним консулом Данії у Львові. Я вже піднімав це питання у Києві під час зустрічі з представником МЗС. Затримка за тим, що почесним консулом може бути лише громадянин України, котрий користується підтримкою місцевої влади. Громадянства може набути лише особа, яка впродовж 5 років проживає на території України», — сказав Мікаель Борг-Хансен.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть наголосив, що влада Львівщини підтримає кандидатуру Ларса Вестберга на цей пост і надішле про це усі необхідні документи.




Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи