Після 10 вечора - комендантська година в Івано-Франківську?

Комендантську годину для підлітків хочуть запровадити в Івано-Франківську, - повідомляє “ТРК Вежа”.

Міністерство внутрішніх справ України має намір  на законодавчому рівні закріпити обмеження перебування неповнолітніх на вулиці у нічний час, після 10 вечора.

У разі виявлення дітей, які без поважних причин порушили комендантську годину,  їх  доправлятимуть до найближчого відділення  міліції. Туди викликатимуть батьків і правоохоронці  будуть з’ясовувати  усі обставини нічної прогулянки.

Батьки повинні знати, де перебувають  їхні діти у вечірній час, переконана начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС Алла Лемчак. За її словами,  неповнолітні  не мають  потреби перебувати пізно ввечері на вулиці без дорослих. Винятком, може бути навчання у другу зміну чи в позашкільних гуртках. Ці причини з"ясуватимуть правоохоронці. Комендантська година буде  запобіжним заходом щодо  скорочення підліткової  злочинності, вважає  Алла Лемчак.

Правоохоронці пропонують  обмежити перебування дітей без супроводу батьків або інших опікунів у громадських місцях та на вулицях після 22 години. У зимовий час після 21-ої  вечора. Більшість батьків підтримують запровадження комендантської години.

На Прикарпатті місцева влада ще в 2003 році ввела обмеження щодо перебування підлітків у  розважальних закладах після 10 години вечора. Наразі відповідальність за це покладена на  власників  дискотек та ігрових клубів. У випадку введення комендантської години, відповідальними за нічні прогулянки дітей будуть їхні батьки.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи