Перше місце на Україні, за рівнем соціально-економічного розвитку, посіло Прикарпаття

Івано-Франківщина стала лідером соціально-економічного розвитку в Україні 2009 року, - повідомляє "ЗІК".

За підсумками 53-х зведених показників соціально-економічного розвитку у 2009 році, які моніторить Кабінет Міністрів України, Івано-Франківщина посіла перше місце серед 27 областей і міст України. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук.
Голова ОДА подякував «усім людям, які працювали на підприємствах, керівникам наших підрозділів та управлінь облдержадміністрації, в тому числі керівникам правоохоронних органів, хто доклався до того, що у 2009 році Івано-Франківська область – вперше за всі роки і незалежності України, – починаючи з першого кварталу, займала перше місце і втримала його за підсумками року».
За словами Миколи Палійчука, найскладнішим для Прикарпаття був четвертий квартал минулого року.
«У мене були побоювання за інвестиційний клімат, за залучення інвестицій, зовнішньоекономічну діяльність, – зізнався голова ОДА. – Підприємства, котрі планували інвестувати в економіку області, у зв’язку з неповерненням ПДВ дещо переглядали свою політику».
Водночас губернатор запевнив представників ЗМІ, що у 2010 році «планується збільшити темпи росту промислового виробництва, насамперед за рахунок поетапного запуску ЗАТ «Лукору» та ТОВ «Карпатнафтохім». В облдержадміністрації сподіваються, що «краще спрацює і ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи