Пам’ятник Ленкавському відкриють в Івано-Франківську 22 серпня

22 серпня 2010 року о 12.00 у с.Угорники Івано-Франківської міськради, на перехресті вулиць Федорченка, Черемхової, Повстанців відбудеться відкриття пам’ятника С.Ленкавському, - повідомили кореспондента “ОстроВ” в прес-службі мерії.

Саме  Угорницька земля дала Україні великого патріота, незламного борця за Свободу  та Незалежність України. Степан Ленкавський  народився у 1904 році у с. Угорники в священичій родині.

Обговоривши пропозиції виконавчого комітету сільської  ради щодо увіковічення пам’яті чільного ідеолога, провідника ОУН (після загибелі С.Бандери), автора Декалога українського націоналіста Степана Ленкавського питання щодо облаштування сільського скверу ім.Степана Ленкавського з встановленням монумента ініційовано жителями села та схвалено рішенням на 10-й сесії сільської ради 19.09.2007 року.

Облаштування  сільського скверу відбулось в районі перехресть вулиць Федорченка, Черемхової, Повстанців та встановлено монумент С.Ленкавському. Місце розташування скверу та ескізи пам’ятника було внесено на розгляд та погоджено в обласній художньо-архітектурній будівельній раді.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи