Від водоканалу до культури: ще троє колаборанток з окупаційної адміністрації Сєвєродонецька отримали підозри

За незаконну діяльність підозри від СБУ отримали ще троє колаборанток з окупаційної адміністрації Сєвєродонецька. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк 12 серпня.

"Слідчі органів безпеки повідомили про підозру ще трьом правопорушницям, які отримали від рашистів керівні посади в окупованому Сєвєродонецьку. – сказано в повідомленні. – Перша з них зайняла посаду "начальницы отдела культуры г. Северодонецка ЛНР" та активно підтримувала на різних заходах дії ватажків так званої "ЛНР" і російських загарбників".

Зазначається, що в цих діях їй допомагала "колега", яка була призначена "директором муниципального унитарного предприятия "Северодонецкводоканал". Але швидко пішла на "підвищення", стала «начальником управления финансовой деятельности и бухгалтерского учета - главного бухгалтера Администрации города Северодонецка ЛНР". Жінка за вказівкою окупантів розподіляла гроші з бюджету міста насамперед на фінансування їх інтересів та задоволення потреб військових країни-агресора.

Ще одна зловмисниця стала "заместителем начальника управления – начальником отдела планирования, финансовой деятельности и исполнения бюджета управления финансовой деятельности и бухгалтерского учета адмистрации г. Северодонецка ЛНР".

Усі зрадниці з літа минулого року контролюють забезпечення виконання рішень та додержання законів загарбників, здійснюють організаційно-розпорядчі та господарські функції.

Підкреслюється, що фігуранткам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що на Луганщині колаборантка від культури Бережна, яка "щиро дружила" зі Львівщиною, отримала підозру. В перспективі до 10 років.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті