На Луганщині колаборантка від культури, яка "щиро дружила" зі Львівщиною, отримала підозру. В перспективі до 10 років

Слідчі Луганщини повідомили про підозру начальниці окупаційного "управління культури, спорту й молоді адміністрації Рубіжного" Анні Бережній. Про це повідомила поліція Луганщини у своєму Телеграм-каналі 24 квітня.

"В ході досудового розслідування слідчі Слідчого управління та оперативники сектору захисту інтересів суспільства та держави ГУНП в Луганській області встановили, що 49-річна мешканка м. Рубіжне, вступивши в злочинну змову з окупаційною адміністрацією РФ та представниками так званої "ЛНР", добровільно погодилася та обійняла посаду начальниці управління  культури, спорту й молоді одного з міст Сєвєродонецького району", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що в обов’язки жінки входить виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконній окупаційній адміністрації держави-агресора.

Як уточнюють місцеві мешканці у соцмережах, колаборанткою є Анна Бережна, яка до повномасштабного вторгнення тривалий час очолювала Палац культури Рубіжного (приблизно за рік до 24 лютого 2022 року була звільнена з цієї посади). Під час роботи демонструвала "щирий патріотизм", багато уваги приділяла обміну досвідом із колегами з Червонограда Львівської області, акцентуючи увагу на тому, що "Україна – єдина країна". Після повномасштабного вторгнення почала співпрацювати з окупантами. Давала інтерв’ю сепаратистським каналам, дякуючи окупантам за допомогу "працівникам культури", які взялись обслуговувати нову "адміністрацію" й новий "режим".

"За процесуального керівництва прокуратури Луганської області жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України "Колабораційна діяльність", – повідомляє поліція. – Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої".

Раніше повідомлялось, що "колаборанта з баяном" Кельша засуджено на 10 років: "возрождал русскую культуру" на окупованій Старобільщині.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті