"Колаборанта з баяном" Кельша засуджено на 10 років: "возрождал русскую культуру" на окупованій Старобільщині

Так званому "начальнику відділу культури" в окупаційному органі влади "Адміністрація Старобільського району ЛНР" Олександру Кельшу винесено вирок за колабораційну діяльність: 10 років позбавлення волі з поз­бав­лен­ням права обіймати по­са­ди в ор­га­нах дер­жав­ної влади, дер­жав­но­го управління, місце­во­го са­мо­в­ря­ду­ван­ня пов’язані з освітньою, куль­тур­ною та спор­тив­ною діяльністю на­се­лен­ня стро­ком 15 років та з конфіскацією майна. Таким є рішення Рівненсь­кого міського суду, оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 квітня.

"Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначити йому покарання, у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна", – сказано в документі.

Уточнюється, що, судячи з доказової бази, Кельш активно "возрождал русскую культуру" на території окупованої Старобільщини, добровільно погодившись на співпрацю з рашистами.

Зазначається, що суд здійснив розгляд кримінального провадження за відсутності обвинуваченого (inabsentia), що відповідає загальним засадам кримінального провадження, з урахуванням особливостей, встановлених законом.

На фото – Кельш під час концерту "Мы Za мир, мы с россией" у серпні 2022 року.

Раніше повідомлялось, що на "колаборанта з баяном" Олександра Кельша зі Старобільська чекають у прокуратурі.

Раніше також повідомлялось, що судитимуть "Снігуроньку" з Мілового, яка розважає окупантів і несе в маси їхню "культуру".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті