Орбан заявив, що "немає підстав" вести переговори про членство України в ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не виконала три з семи вимог Європейської комісії для початку перемовин про вступ, тому "немає підстав вести переговори про членство". Про це політик повідомив перед початком першого дня саміту лідерів ЄС, повідомляє "Суспільне".

"Розширення — не теоретичне питання. Розширення — юридично деталізований процес, який має передумови. Ми встановили сім передумов, та навіть за оцінкою ЄК три з них не виконані. Тому немає підстав вести переговори про членство України", — сказав Орбан.

Прем'єр-міністр зазначив, що "передумови були встановлені Єврокомісією".

"З семи не виконано три, за моєю оцінкою навіть більше, але навіть трьох достатньо, щоб сказати: "Хлопці, якщо ви не виконали передумови, у нас немає шансів розпочати переговори", — продовжив політик.

Орбан також прокоментував розблокування 10 мільярдів доларів для Угорщини перед самітом Європейського союзу, наголосивши, що Будапешт "не пов'язує жодне угорське та інші питання з будь-якими українськими".

Нагадаємо, високопоставлений чиновник Євросоюзу зізнався, що країни-члени "ситі по горло" поведінкою угорської влади.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо розкритикував угорського колегу Віктора Орбана та заявив, що ЄС не є "угорським базаром".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті