Не пити воду з колодязів закликали мешканців підтоплених районів

Головний санітарний лікар України закликав мешканців підтоплених регіонів не пити воду з колодязів, - повідомляє “ТСН”.

Епідемічна ситуація в підтоплених регіонах України залишається стабільною і керованою, спалахів кишкових інфекцій і харчових отруєнь не зареєстровано, повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.

"Я звертаюся до потерпілих від підтоплення громадян: не вживайте воду з колодязів для пиття та приготування їжі! Пам'ятайте, що це загрожує інфекційними захворюваннями. Разом із ґрунтовими водами до колодязя можуть потрапити отруйні речовини. Вживайте воду тільки гарантованої якості", - закликав головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков.

Він зазначив, що насьогодні держсанепідслужба забезпечена дезінфекційними засобами в повному обсязі. "Служба сьогодні повністю забезпечена всіма необхідними засобами для знезараження води в колодязях", - підкреслив він.

У підтоплених регіонах встановлено цілодобове чергування співробітників СЕС, проводиться щоденний збір оперативної інформації та облік захворюваності, відзначили в санепідемслужбі.

Рожков також додав, що дотримання правил особистої гігієни допоможе вберегтися від інфекційних захворювань і харчових отруєнь в умовах підтоплення.

Нагадаємо, внаслідок сильних дощів в Україні підтоплені Чернівецька, Івано-Франківська та Одеська області. Більше за всіх постардала Буковина. За станом на ранок 30 червня в Чернівецькій області залишаються підтопленими 1915 житлових будинків, три населених пункти залишаються без газопостачання. У зоні стихійного лиха опинилися близько 250 тисяч осіб.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи