На Тернопільщині шахрай-нафтотрейдер не сплатив 4,3 млн грн податків



Майже рік тривали судові розгляди, у яких ДПА в Тернопільській області доводила правомірність донарахованих 4,3 млн грн одному з нафтотрейдерів та обґрунтованість порушення кримінальної справи за фактом умисного ухилення від сплати податків. Унаслідок роботи юристів та оперативних працівників податкової служби й після відповідного рішення Верховного Суду України слідчим підрозділом податкової міліції відновлено провадження по кримінальній справі, - повідомляє «ЗІК»

Зокрема, встановлено, що підприємство «Н», здійснюючи торгівлю паливо-мастильними матеріалами через мережу АЗС, шляхом застосування схем мінімізації податків, ухилялося від сплати податків.

Пальне, яке закупляло підприємство, було вироблене на нафтопереробних заводах Івано-Франківської та Львівської областей і звідти поставлялось, однак на підприємстві оформляли документи про постачання пального зі східного регіону держави. Саме такі операції дозволили суттєво наростити ціну реалізації без сплати відповідних платежів до бюджету.

У ході перевірки виявилося, що посередники, які згідно з документами, нібито здійснювали поставки нафтопродуктів, є підприємствами з ознаками фіктивності. На даний час клубок злочинної схеми і ланцюг віртуальних постачальників пального розкручують слідчі податкової міліції ДПА в Тернопільській області.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи