На Тернопільщині перекрили канал торгівлі людьми

Працівники відділу боротьби з міжнародними організованими злочинними групами УБОЗ УМВС України в Тернопільській області викрили міжнародний канал торгівлі людьми для їх подальшої трудової експлуатації, - повідомляє “ЗІК”.                       

               
До складу злочинної групи входило шестеро осіб. Учасники злочинної групи, викладачі одного з місцевих вищих навчальних закладів, налагодили міжнародні контакти з іноземцем для вербування студентів для заробітків за кордоном.

Як з’ясувалося, навесні цього року організатор разом із іншими учасниками злочинної групи та знайомим іноземцем «запрошували» молодих людей, під приводом платного проходження навчання та практики, виїхати за кордон у період з 12 червня до 5 вересня цього року.

Організатор групи, погрожуючи, що не зарахує проходження практики та не переведе на наступний курс, досягнув згоди студентів. Після цього зловмисник замовив у консульстві безкоштовні туристичні візи, за які наказав студентам заплатити йому по 140 євро за кожну.

Переслідуючи корисливі мотиви, шляхом обману, учасники злочинної групи вивезли 46 студентів за кордон. Там передали студентів та їх закордонні паспорти іноземцеві, який в подальшому примусив їх працювати різноробочими не за спеціалізацією – на чорнових та шкідливих для здоров’я роботах в готелях та інших закладах громадського харчування. Гроші за виконану студентами роботу легалізовувалися через численні туристичні фірми та переводилися у готівку, а в подальшому розподілялися між учасниками злочинної групи.

За фактом торгівлі людьми порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» Кримінального кодексу України.

Наразі працівники УБОЗ УМВС України в Тернопільській області встановлюють всіх учасників злочинної групи та документують інші факти злочинної діяльності.
Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Статьи

Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Все статьи