На Тернопільщині масові заходи проведуть без червоних прапорів

У Почаєві на Тернопільщині заборонили під час проведення масових заходів використовувати радянську символіку. Таке рішення прийняли депутати Почаївської міської ради, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі «Свободи».

Крім того, радянську символіку заборонили розміщувати на державних установах і комунальних підприємствах Почаєва.

«У справжній Українській державі неприпустимо відроджувати комуністичні символи радянської імперії. Мусимо нарешті визнати, що в Україні російський большевизм був окупаційним режимом. 9 травня – це день пам'яті про переокупацію України. Це офіційна дата заміни нацистської окупації України російсько-совєтською. Святкувати 9 травня із червоними прапорами, як «день перемоги», – це глумитися над пам'яттю майже десяти мільйонів українців, які стали жертвами совєтсько-нацистського збройного протистояння. Тому Почаївська міська рада у знак пошани до наших земляків, які віддали життя у боротьбі за незалежність нашої держави, повинна ухвалити офіційне рішення про заборону використання радянської символіки та червоних прапорів на території міста», – заявив депутат Почаївської міськради Костянтин Красовський.

Нагадаємо також, що 8 квітня Тернопільська міська рада прийняла рішення заборонити розміщення радянської символіки на території Тернополя.

Довідка

У Почаєві розміщена Почаївська Свято-Успенська лавра – православний чоловічий монастир – найбільша православна святиня Волині й друга, після Києво-Печерської лаври, в Україні.

У 2003 році Почаївську лавру у безкоштовну оренду до 2052 року передали громаді православної церкви Московського патріархату. 

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи