На Тернопільщині 2011 рік проголошено Роком Євгена Коновальця

У Тернопільській області 2011 рік проголошено Роком полковника Євгена Коновальця. За відповідне рішення проголосували 14 квітня депутати на сесії обласної ради, - повідомили корреспондента «ОстроВ» в облраді.

Також прийнято рішення «Провести у краї заходи щодо вшанування сторіччя від дня народження полковника УПА, головного командира УПА, члена Проводу ОУН, члена головного військового штабу УПА Дмитра Клячківського (псевдо Клим Савур)».

Крім того депутати підтримали звернення колег Львівської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України « Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», у якому обласні обранці наполягають на прискоренні ухвалення нової редакції закону про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні та гарантії їх соціального захисту.

Серед інших сесія підтримала рішення «Про клопотання Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 24 листопада 2010 року №05-16325/191 «Про перегляд меж зон радіоактивного забруднення» та «Про посилення уваги до використання державних символів у вищих, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах області».

Нагадаємо, на Львівщині 2011 рік теж проголошено Роком Євгена Коновальця. На заходи з його відзначення влада Львівщини передбачила 150 тис. грн.

Довiдка

Євген Коновалець (14 червня 1891, Зашків, Жовківський район, Львівська область — 23 травня 1938, Роттердам, Нідерланди) – полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927).

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи