На Прикарпатті викрили платіжних карткових «шулерів»

На Івано-Франківщині міліція викрила групу осіб з підробленими банківськими картками, чим завдали збитків одному з банків на 9 тис. грн., - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

На Івано-Франківщині, у Коломийському міськрайвідділі міліції за матеріалами підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу відносно декількох осіб, причетних до використання підроблених платіжних карток в терміналах для розрахункових операцій. За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області полковника міліції Сергія Бобика, фігурантами кримінальної справи є мешканці Чернівецької області, а також громадянин-іноземець.

Як з’ясували правоохоронці, іноземець електронною поштою через мережу інтернет пересилав в Україну пін-коди до підроблених платіжних карток американських банків, якими можна озраховуватися в терміналах в супермаркетах чи автозаправних станціях в Україні. Отримавши підроблену банківську картку та пін-код до неї, підозрювані у шахрайстві громадяни України розплачувалися із знайомим іноземцем доларами, пересилаючи за кордон через «Вестерн юніон» по 150 доларів за кожних 5 підроблених платіжних карток. За допомогою цих банківських карток шахраї розраховувалися за придбані товари в супермаркетах та на автозаправних станціях на території Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Як повідомили в обласному управлінні міліції, шахраїв з підробленими платіжними картками зловили «на гарячому» біля терміналу в одному з магазинів Коломиї.

На сьогодні з’ясовано причетність викритих у шахрайстві осіб до заподіяння одному з банків України збитків на суму майже 9 тисяч гривень.

Зараз міліція проводить слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення і затримання інших осіб, причетних до цих злочинів. Ймовірно, що йдеться про злочинну діяльність організованої групи з міжнародними зв’язками, де кожен зі співучасників мав визначену роль у злочинній схемі.

Затримані притягуються до відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України – шахрайство і ч.2 ст.200 – підробка платіжних карток чи інших засобів доступу до банківських рахунків, вчинених за попередньою змовою.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи