На Прикарпатті ув’язнених залучатимуть до праці

На Івано-Франківщині розробили проект регіональної цільової програми із залучення виробничих потужностей установ виконання покарань для соціально-економічного розвитку регіону, здобуття засудженими професій та сприяння їх суспільно корисній зайнятості на 2011-2015 роки. Про це повідомив під час засідання Спостережної комісії при Івано-Франківській облдержадміністрації заступник начальника обласного управління Державного департаменту України з питань виконання покарань Юрій Приплоцький, - повідомляє «УНН».

«Ми рекомендуємо спрямовувати замовлення на виготовлення продукції як за рахунок коштів місцевих бюджетів, так і за рахунок сторонніх підприємств і організацій на підприємства установ виконання покарань, що дозволить створити нові робочі місця для засуджених, залучити їх до праці, перевиховати їх залученням до праці. Крім того, це дасть змогу засудженим заробляти гроші, які будуть спрямовуватись на їх утримання, відшкодування позовів і аліментів», - наголосив він.

За словами Ю. Приплоцького, проектом програми передбачено щорічне її фінансування із місцевих бюджетів у сумі 950 тис. грн.

Він сподівається направити проект програми на розгляд наступної сесії облради.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області є 4 установи виконання покарань – Коломийська виправна колонія №41, Галицька виправна колонія №128, Долинський виправний центр №118 та Івано-Франківський слідчий ізолятор.

На їх виробничій базі створено 3 підприємства та одна майстерня.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи