На Львівщині проходять військові навчання. Фото

На Львівщині на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки стартувала активна фаза багатонаціонального навчання «Ротаційні сили Чорноморського регіону - 2011». Про це «ОстроВ» повідомили в Мінобороні України.

Близько двох тижнів на навчальних місцях Центрального військового містечка, тактичного поля та поля підготовки миротворчих підрозділів, учасники навчання удосконалювали навики за миротворчою тематикою.

Зокрема, впродовж першого тижня українські військові інструктори провели з учасниками навчання заняття із загальних принципів та визначення операцій з підтримки миру, ознайомили з Правом ведення війни, основними положеннями міжнародного гуманітарного права. Значна увага приділялася тактико-спеціальним процедурам під час виконання миротворчих операцій, правилам застосування сили.

Участь у цьому навчанні беруть також 10 американських морських піхотинців, які спостерігають за діями інструкторів і за особовим складом українського та болгарського підрозділів.

За підсумками навчання учасники отримають відповідний сертифікат, і у подальшому перебуватимуть у резерві для участі в міжнародних миротворчих місіях.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи