на Франківщині у стіні житлового будинку знайшли вибухонебезпечні боєприпаси. Фоторепоратаж



Вибухонебезпечні боєприпаси часів Другої світової війни знайшли у стіні житлового будинку, - повідомили кореспондента «ОстроВ» в ГУ МНС в Івано-Франківській області.


В обласному центрі Івано-Франківська під час будівельно-ремонтних робіт у стіні мансардного приміщення однієї з квартир двоповерхового будинку по вулиці Лермонтова виявлено склад боєприпасів – акуратно складені вибухонебезпечні предмети Другої світової війни.

До місця події негайно прибули працівники правоохоронних органів та МНСники. Факт наявності вибухонебезпечних предметів було підтверджено, у ніші було виявлено 42 упаковки різнокаліберних патронів, 13 ручних гранат та 7 підривників часів Другої світової війни. Квартиру опечатано та виставлено охорону.

Працівники групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області, прибувши до місця знахідки, вилучили вибухонебезпечні предмети та знешкодили їх на Лисецькому полігоні. Як зазначає начальник обслуги групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області Олександр Данилевич, знайдені вибухонебезпечні предмети добре збережені і являли собою небезпеку для життя та здоров’я людини у випадку їх механічного пошкодження. Сама власниця квартири згадує, що в цьому помешканні  з кінця війни проживала німецька сім’я, у якої власне і було придбано цю квартиру декілька років тому.

З початку поточного року прикарпатськими саперами вилучено з місць знахідок та знешкоджено більше шести сотень одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

 

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи