Максимальна сума компенсації військовим за встановлення протезів рук або ніг становитиме 2 млн грн - Мінсоцполітики

Максимальна сума компенсації військовим за встановлення протезів рук або ніг становитиме 2 млн грн, що дозволяє обрати пристрій найвищого рівня функціональності. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Для військових сума компенсації втричі більша у порівнянні з цивільними. Станом на сьогодні максимальна компенсація вартості протезу - 2 млн грн. Повірте, це покриває досить серйозні побажання й високі функціональні можливості будь-якого протезу як верхніх, так і нижніх кінцівок", - сказала міністр.

Вона підкреслила, що все протезування для поранених військових наразі є безкоштовним. Компанію, яка виготовить протез, поранений може обрати на власний розсуд із 40, представлених на українському ринку.

"Зараз у нас на ринку 40 компаній, які займаються виключно протезуванням-ортезуванням, і понад сотня, які забезпечують людей іншими допоміжними засобами - колісними кріслами, палицями, милицями", - зауважила Жолнович. 

Водночас в сфері протезування важливим залишається саме обслуговування пристроїв, що потребує додаткових ресурсів. Наразі на законодавчому рівні держава виділятиме кошти на ці витрати.

"Багато людей, котрі отримали протезування за кордоном, не знають, що робити з ним далі. Але ми вирішили це питання завдяки нормативним змінам. Тепер можна зареєструвати свій протез у Фонді соціального захисту осіб з інвалідністю, і держава виділятиме кошти на його обслуговування. Треба тільки обрати компанію, яка це робитиме", - додала міністр.

Нагадаємо, на Львівщині запрацював Всеукраїнський центр з протезування та реабілітації постраждалих внаслідок війни. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті