Майже 1,2 млн.грн. за ненадані послуги ЖЕКів повернули тернополянам за минулий рік



За минулий рік мешканцям Тернополя  повернули майже 1,2 млн. грн. за простій ліфтів, неякісне прибирання, невивезене сміття та невчасно проведену дератизацію, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Про роботу житлово-експлуатаційних контор йшлося на черговій нараді при міському голові.

Основні питання, які обговорювалися з керівниками ЖЕКів, стосувалися стану проплати мешканцями міста за житлово-комунальні послуги, розміру перерахованих коштів за ненадані чи надані неякісно послуги, рівень проплати за утримання житла самими працівниками обслуговуючих організацій тощо.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства та екології Олега Соколовського, якщо у 2008 році населення платило за послуги ЖЕКам 88,8% від запланованих коштів, то у 2009 році цей показник піднявся до рівня 96,9%.

«Я неодноразово спілкувався з працівниками різного рівня житлово-комунальної галузі різних європейських країн, і можу стверджувати, що в Європі проплата на рівні 98% є доволі високою, - зазначив міський голова. – Значить питання для наших ЖЕКів не стоїть в грошах, тому я разом з мешканцями вимагатиму якісного виконання взятих ЖЕКами на себе зобов’язань».

До слова, за минулий рік мешканцям було повернуто майже 1,2 млн.грн. за ненадані послуги. 60% від цієї суми становили кошти за простій ліфтів, 20% - за неякісне прибирання, 10% - за невивезене сміття, 6% - невчасно проведену дератизацію.

За результатами наради, міський голова дав низку доручень. Відтепер працівники управління складатимуть адміністративні протоколи на керівників ЖЕКів, якщо буде зафіксовано неналежне надання їхніми підприємствами житлово-комунальних послуг. Також всі керівники повинні привести у відповідність штатні розписи та зобов’язати своїх працівників вчасно та в повному обсязі самим платити за послуги з утримання житлового фонду.

«Я як міський голова ні разу за весь період роботи не допустив заборгованості з виплати заробітної плати, тому всі працівники бюджетних установ вчасно сплачують кошти за квартплату, - каже Роман Заставний, - Рівень проплати населення вцілому теж доволі високий, тому я не розумію, як працівники ЖЕКів не платять за обслуговування житла самі собі».

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи