Комунальна телекомпанія Львівської облради вийшла з "УТ-Захід" Петра Димінського






Комунальна телекомпанія Львівської облради «Львів-ТБ» вийшла зі складу співзасновників ТзОВ "Телерадіокомпанія "УТ-Захід", інвестором якої є почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Таке рішення Львівська облрада прийняла на сьогоднішньому засіданні.

«З’ясувалося, що Львівська обласна рада взагалі не мала права голосувати за передачу майна комунального телебачення, і прокуратура мала би внести протест на це рішення, оскільки „УТ-Захід" не має ліцензії на мовлення. А згідно з п. 2, ст. 43 Закону України "Про телебачення та радіомовлення", власник технічних засобів мовлення або організація, що їх експлуатує, не має права надавати технічні засоби мовлення в користування телерадіоорганізаціям, які не мають ліцензії або якщо відповідна ліцензія втратила чинність», — сказав заступник голови Львівської облради Петро Колодій.

Як зазначив депутат Олександр Москалюк, ухвалене свого часу рішення Львівської облради про входження „Львів-ТБ" до співзасновників „УТ-Захід" призвело до того, що частоти в районах Львівщини нині використовує в своїх інтересах „УТ-Захід", а структури Петра Димінського контролюють дві третини компанії.

Відтак обласна рада проголосувала за вихід комунальної телекомпанії „Львів-ТБ" зі складу співзасновників ТзОВ "Телерадіокомпанія "УТ-Захід" до 1 серпня та доручила "Львів-ТБ" напрацювати механізм взаємовигідної співпраці із "УТ-Захід".

За інформацією прес-служби, телеканал своєрідно відреагував на це рішення депутатів: припинив пряму трансляцію сесії. За наполяганням обласної ради, трансляцію відновили, але в записі.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року розгорівся скандал між «УТ-Захід» та Львівською обласною державною телеардіокомпанією.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи