Комунальники Запоріжжя отримують від благодійників сучасний спецодяг, а також продуктові набори - разом з мешканцями вразливих категорій

Партнери Запорізької міської ради надали комунальникам міста новий комфортний спецодяг, а також продуктові набори - як і для представників вразливих категорій. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм.

"Запорізькі комунальники отримали від наших партнерів сучасний і комфортний спецодяг. Волонтери благодійної організації "БФ Сильна і вільна Україна" та директорка фонду Ольга Корбан у співпраці з німецьким фондом Blau-Gelbes-Kreuz e. V. ("Синьо-жовтий хрест") передали працівникам КП "ЕЛУАШ" новий якісний і комфортний спецодяг та сучасні захисні аксесуари", - написав Куртєв 10 квітня. 

За його словами, це стане у нагоді запорізьким комунальникам під час виконання щоденних робіт, а також при ліквідації наслідків ракетних ударів. 

Уточнюється, що лише за три тижні станом на 9 квітня комунальники наново відбудували більше 40 покрівель, вщент зруйнованих останніми ворожими обстрілами. Адже починаючи з 22 березня, у Запоріжжі від ворожих ударів постраждали сотні будинків приватного сектору у трьох районах міста. З них більше ніж у двох сотнях будинків було зруйновано та пошкоджено покрівлі. 

"Співробітники міської аварійно-рятувальної служби і "Запоріжремсервісу" спільно з волонтерами "Добробату" та мешканцями будинків відремонтували покрівлі у 141-му приватному будинку. При цьому 44 повністю зруйновані покрівлі комунальники звели практично з нуля. Загалом комунальники використали з міського резерву близько 3 тисяч листів шиферу. Ще понад 5 тисяч листів було надано людям, які вирішили виконувати ремнтні роботи самостійно. Ремонтні роботи тривають", - йдеться також у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що ГО "BELUGA UA" (керівник Олександр Белюга) передала для комунальників міста продуктові набори - так само, як і для представників вразливих категорій. 

"Благодійники звернулись до міської ради з пропозицією надати мешканцям Запоріжжя близько 50 тисяч продуктових наборів. У першу чергу разом ми вирішили підтримати запоріжців найбільш вразливих категорій – осіб з інвалідністю, багатодітні родини, літніх людей з мінімальним доходом. Також частину наборів було передано працівникам комунальних підприємств міста", - сказано в повідомленні секретаря міськради.

Найближчим часом продуктову допомогу від організації отримають і запорізькі ветерани. 

Підкреслюється, що ГО "BELUGA UA" допомагає мешканцям Запоріжжя з початку повномасштабної війни.

"Громадська Організація "BELUGA UA" надає гуманітарну допомогу жителям України. Основним напрямком є Запоріжжя та Запорізька область, Херсон та Херсонська область", - йдеться на сайті благодійної організації.

Раніше повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті