Колектив Львівського телебачення звинуватив свого директора у зловживанні службовим становищем






Колектив Львівського телебачення звинуватив директора Львівської обласної державної телерадіокомпанії Ярослава Климовича у зловживанні службовим становищем, — повідомив «Львівський портал».

З відповідним листом працівників Львівської державної телерадіокомпанії звернулись до Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.

У відкритому листі працівників ЛОДТРК зазначено, що впродовж останніх років, що ЛОДТРК очолює Ярослав Климович, львівське телебачення з форпосту свободи слова, демократії та фахової журналістики перетворилася на приватний бізнес генерального директора державного підприємства.

«Запропонувавши міській владі злочинний бартер – виготовлення та розміщення в ефірі ЛОДТРК потрібних міській раді програм взамін за нерухомість у центрі міста – пан Климович домігся незаконного передання в оренду ЛОДТРК так званого Будинку радіо, що знаходиться по вул.Князя  Романа. Вартість оренди – 1 гривня, а її термін – 49 років. Частину цього будинку Климович одразу ж передав в оренду комерційній структурі, що належить його сину Ярославу Ярославовичу Климовичу. Цій же структурі гендиректор ЛОДТРК передав у довготермінову оренду з правом приватизації адміністративну будівлю площею 600 квадратних метрів, що знаходиться за адресою Високий Замок,4 і перебуває на балансі ЛОДТРК. Будинок уже реставровано і розпочато процес здійснення приватизації», — зазначено у відкритому листі.

Як зазначають працівники ЛОДТРК, в приміщеннях державного телебачення функціонує ресторан, який чи не щотижня здається в оренду під весілля та інші заходи, Є також кафе, продовольча крамниця і навіть стоматологічний кабінет. Опікуються цими закладами виключно близькі родичі Ярослава Климовича.

Працівники телебачення просять главу уряду припинити нецільове використання коштів та приміщень ЛОДТРК і запобігти цілковитому перетворенню державного підприємтсва на бізнес-проект його генерального директора.

Боячись звільнень, автори листа не вказали свої прізвища, однак висловили готовність дати свідчення компетентним органам.

Нагадаємо, що це вже другий за останній час скандал на Львівському державному телебаченні.

Статьи

Страна
18.05.2024
13:54

Увольнение за "связи" с людьми в оккупации: Зеленский не поддержал идею нардепов

Если раньше о его "связях" с родственниками, которые проживают в оккупации, знали только близкие друзья, то теперь он обязан об этом сообщить своему руководству. В противном случае – его могут уволить.
Луганск
17.05.2024
10:41

«Умные люди хранят свое мнение при себе». Луганский дневник

Если ты живешь по правилам, не пытаясь нарушать их, ты будешь жить нормально. Просто нормально. Может быть, плохо, а может быть, хорошо, но ты будешь жить. Если же ты замахнулся своим маленьким кулачком на систему, ты тоже будешь жить, но жить плохо.
Страна
16.05.2024
14:18

От идей к конкретным проектам: войне не удалось остановить бизнес Днепропетровщины

Прифронтовая Днепропетровская область вошла в тройку лидеров среди регионов по количеству новых бизнесов. За первый квартал 2024 года в области открыто почти 7 тысяч ФЛП. В то же время, за четыре месяца у региона есть экономические потери: здесь...
Все статьи