Колектив Львівського телебачення звинуватив свого директора у зловживанні службовим становищем






Колектив Львівського телебачення звинуватив директора Львівської обласної державної телерадіокомпанії Ярослава Климовича у зловживанні службовим становищем, — повідомив «Львівський портал».

З відповідним листом працівників Львівської державної телерадіокомпанії звернулись до Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.

У відкритому листі працівників ЛОДТРК зазначено, що впродовж останніх років, що ЛОДТРК очолює Ярослав Климович, львівське телебачення з форпосту свободи слова, демократії та фахової журналістики перетворилася на приватний бізнес генерального директора державного підприємства.

«Запропонувавши міській владі злочинний бартер – виготовлення та розміщення в ефірі ЛОДТРК потрібних міській раді програм взамін за нерухомість у центрі міста – пан Климович домігся незаконного передання в оренду ЛОДТРК так званого Будинку радіо, що знаходиться по вул.Князя  Романа. Вартість оренди – 1 гривня, а її термін – 49 років. Частину цього будинку Климович одразу ж передав в оренду комерційній структурі, що належить його сину Ярославу Ярославовичу Климовичу. Цій же структурі гендиректор ЛОДТРК передав у довготермінову оренду з правом приватизації адміністративну будівлю площею 600 квадратних метрів, що знаходиться за адресою Високий Замок,4 і перебуває на балансі ЛОДТРК. Будинок уже реставровано і розпочато процес здійснення приватизації», — зазначено у відкритому листі.

Як зазначають працівники ЛОДТРК, в приміщеннях державного телебачення функціонує ресторан, який чи не щотижня здається в оренду під весілля та інші заходи, Є також кафе, продовольча крамниця і навіть стоматологічний кабінет. Опікуються цими закладами виключно близькі родичі Ярослава Климовича.

Працівники телебачення просять главу уряду припинити нецільове використання коштів та приміщень ЛОДТРК і запобігти цілковитому перетворенню державного підприємтсва на бізнес-проект його генерального директора.

Боячись звільнень, автори листа не вказали свої прізвища, однак висловили готовність дати свідчення компетентним органам.

Нагадаємо, що це вже другий за останній час скандал на Львівському державному телебаченні.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи