Кардіоцентр малоінвазивної хірургії відкрили в Івано-Франківську

Сьогодні, 6 травня, в Івано-Франківську на базі центральної міської клінічної лікарні відкрили кардіоцентр малоінвазивної хірургії, оснащений сучасним апаратом – ангіографом, який дозволяє проводити обстеження кров'яних та лімфатичних судин, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Вартість такого ангіографу – 22 млн. грн. його Івано-Франківськ отримав у подарунок як субвенцію з державного бюджету.

«Будемо рахувати, що це є початком старту для конкурсу на кращу підтримку розвитку медицини у містах і районах нашої області. У січні підіб'ємо підсумки. Шанси в усіх однакові», - зазначив губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

За словами проректора Івано-Франківського національного медичного університету Нестора Середюка, у новоствореному кардіоцентрі створено можливості для надання допомоги пацієнтам із загостренням ознак серцево-судинних захворювань протягом перших двох годин з часу виникнення у них симптомів. Медики Центру зможуть провести діагностику патологій судин та усунути їх непрохідність, що дозволить у майбутньому уникнути дороговартісних операцій і,відповідно, скоротити період реабілітації.
Наступним кроком міста в розвитку медицини – придбання апарату штучного кровообігу для проведення операцій із шунтування та організація навчання фахівців для роботи у центрі. Вартість такого апарату близько 2 млн. грн.

Довідка

Рівень захворюваності серед мешканців Прикарпаття на серцево-судинну патологію зріс на 60%.



Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи