Івано-Франківськ сьомий раз збере кращих ковалів України і Європи

8-10 травня в Івано-Франківську пройде VII щорічний міжнародний фестиваль ковальського мистецтва “Свято ковалів” та VIII художня виставка “Орнаментальне ковальство”, - повідомляє "ifPortal.net".

Участь у цьогорічній феєрії вогню і металу візьмуть представники з України та делегати більш ніж двадцяти країн світу. Зокрема на святі будуть представлені ковальські школи Англії, Австрії, Австралії, Бельгії, Білорусі, Іспанії, Литви, Німеччини, Нідерландів, Польщі, Росії, Узбекистану, Фінляндії, Франції, Чехії, Швеції, Норвегії. Разом вони виготовлятимуть спільну декоративну композицію “В рамках традицій”.
В програмі фестивалю демонстрації ковальського мистецтва на майдані Шептицького, встановлення результату минулорічної спільної роботи ковалів – монументальної скульптури “Дерево щастя”. А також майстер-класи і презентації відомих віртуозів ковальського мистецтва: cувенір-шоу Сергія Фірсова (Київ), Школа традиційного ковальства Богдана Попова (Київ), майстер-клас Романа Ковалика з оковування колеса до возу (м. Червоноград), демонстрація плетіння декоративної кольчуги Наталії Гайдаш (Львів) та шоу-програма кримських ковалів “Смачна підкова”.
Окрім традиційної художньої виставки “Орнаментальне ковальство”, яка розгорнеться в виставковому залі Спілки художників, у рамках фестивалю мешканцям та гостям обласного центру буде представлено студентську виставку “Ковальське сузір’я” (Обласний художній музей) і виставку мистецької студії “Мольфар” під патріотичною назвою “Наш Івано-Франківськ” (КМЦ “Є”).

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи