Ірландці інвестують в розробку унікального медичного обладнання в Івано-Франківську

Ірландські інвестори підготували договір з Івано-Франківським науково-виробничим підприємством “Валар” зі створення мікрохірургічного робота-маніпулятора “Гомер”, - повідомляє “Обласне радіо”.

Ірландські банки та фірма “Фінглас” з Дубліна підготували для початку робіт інвестиційний договір з Івано-Франківським науково-виробничим підприємством “Валар” зі створення мікрохірургічного робота-маніпулятора “Гомер” — медичного робота нового покоління.

За словами технічного директора підприємства Олександра Царьова, окрім створення такого унікального медичного інструменту, в планах інвестора є також побудова на Прикарпатті або в іншій частині України високотехнологічного заводу для серійного випуску роботів “Гомер” для потреб світового ринку.

Робот-маніпулятор “Гомер” призначений для проведення мікрохірургічних операцій на судинах діаметром близько 2 міліметрів і менше. Унікальність обладнання в тому, що робот проводить багато мікроманіпуляцій з тканинами та органами в автоматичному режимі під наглядом хірурга-оператора. Окрім того, такий робот зшиває судини в 10-25 разів швидше та якісніше, аніж найкращий хірург.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи