Голова Тернопільської облради лякає радикальними акціями протесту

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда обіцяє організувати радикальні акції протесту, якщо влада продовжуватиме чинити тиск на авторитетних в області людей.

Як передає «УНІАН», про це О.Кайда заявив на прес-конференції у Тернополі.

За словами О.Кайди, він не дуже сподівається на те, що звернення депутатів обласної ради про політичний тиск в області, яке він особисто передав Президенту України Віктору Януковичу, істотно змінить ситуацію.

«Я не вірю в казки про доброго царя, який насправді дуже добрий, просто не знає, що поганого діється на місцях», – сказав О. Кайда.

При цьому він пояснив, що звернення було ухвалене й передане В. Януковичу, щоб у разі проведення радикальних акцій протесту опозицію не звинувачували у відсутності скарг і підстав для таких акцій.

«Ми послідовні. Ми подали звернення, щоб потім не було претензій, мовляв, а що ж ви раніше нічого не казали. Як не буде реакції – то діятимемо в рамках чинного законодавства, вже навчилися й вулиці перекривати – є ж пішохідні переходи», – зауважив О. Кайда.

При цьому він наголосив, що для організації та проведення радикальних акцій протесту необхідна готовність до них широких мас населення.

«Я готовий взяти прапор і очолити цю колону, і «Свобода» готова. Питання за рештою. І за журналістами. А то я відстежую, які зараз перед виборами з’являються статті. А для того, щоб люди проснулися, треба правду писати, що відбувається», – наголосив О. Кайда.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Генеральної прокуратури, у якому закликала їх «вжити всіх необхідних заходів для забезпечення конституційних прав громадян Тернопільщини».

У зверненні депутати вказали, що «керівництво обласної організації Партії регіонів та обласної державної адміністрації чинять тиск на авторитетних людей в усіх районах області». Депутати також стверджують, що «у владні кабінети викликають сільських голів, депутатів місцевих рад, фермерів, підприємців і змушують їх балотуватися від Партії регіонів. Цих людей шантажують, погрожують звільненням з роботи, роблять спроби тиску на їх родини, вибиваючи згоду бути кандидатом-мажоритарником від Партії регіонів».

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи