Глава Військового комітету НАТО: Країни повинні самі ухвалювати рішення про постачання Україні танків

Німеччина та інші країни, які підтримують Україну в її боротьбі з російським вторгненням, повинні індивідуально приймати рішення щодо постачання Києву танків. Про це заявив 20 січня голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, - повідомляє "Голос Америки".

У повідомленні нагадується, що раніше в п'ятницю на зустрічі західних союзників на авіабазі США Рамштайн у Німеччині не вдалося досягти угоди про постачання німецьких танків «Леопард-2» до України, проте міністр оборони Польщі висловив оптимізм щодо того, що ці зусилля будуть мати успіх.

"Це суверенне рішення суверенної держави, якою є Німеччина", - заявив голландець Роб Бауер, виступаючи на прес-конференції в Лісабоні.

Він додав, що також важливо обговорити постачання інших озброєнь, які запросили Україна.

«Передача [озброєнь] зараз коштує грошей, але ціна для всіх нас буде набагато вищою, якщо Росія виграє війну в Україні. Нам потрібно серйозно подивитися на те, що Україна вимагає, і якщо можливо, дати їм те, що вони просять», - сказав він, додавши, що це потрібно зробити своєчасно.

Бауер також повідомив журналістам, що війна йде не дуже добре для Москви, оскільки «жодної з їхніх стратегічних цілей поки що не було досягнуто».

Як повідомлялося, Президент Зеленський зазначив, що "не все можна публічно оголошувати, про що ведуться розмови у форматі "Рамштайну".

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті