Гармаш про педалювання теми переговорів Росією і Білоруссю: ворог слабший, ніж він із себе вдає

Тема мирних переговорів на основі Стамбульських домовленостей 2022 року, яку активно просувають Кремль і білоруський диктатор Лукашенко, є свідченням невпевненості противника, який хотів би скористатися складним для України моментом. Про це аналітик Сергій Гармаш пише у своєму ТГК.

"У Москві зараз бризкає і ллється рясний словесний понос Лукашенка-Путіна-Лаврова про переговори з Україною. Виникає думка, що раз вони так активно просувають "мирні" переговори, то розуміють, що момент слабкості України - це тільки момент і вічно тривати він не буде. Моментом вони і користуються. Зараз, коли США показали себе ненадійним партнером, для путіна, дійсно, - найкращий час примусити Київ підписати капітуляцію "з урахуванням ситуації на землі". Тобто, змусити віддати захоплене під загрозою захопити взагалі все", - пише аналітик.

Він зазначає, що в Кремлі самі розуміють: загроза нездійсненна.

"Сил на всю Україну, скільки б вони не пыжились - у РФ немає. Тому Лука вже заговорив про домовленості, "парафовані" у квітні 2022 року в Стамбулі. Хоча там є неприйнятні на сьогодні позиції навіть для Москви (наприклад, про Крим)", - зазначає Гармаш.

Він також припускає, що "миротворча" риторика ворога виникла і у зв'язку з майбутнім Самітом миру у Швейцарії.

"Хочуть запобігти консолідації десятків країн світу навколо вимог, з якими тоді вже Київ заявить про готовність піти на переговори з Москвою, але які неприйнятні для Кремля. Адже сьогодні монополія на "миротворчість" у Москви та її прихильників. Це вони "готові", а ми не хочемо. А після Саміту, навпаки, - ми заявимо, що готові до діалогу, але на основі консолідованої позиції десятків держав, а не хотєлок путіна.  І тоді миротворцями станемо ми, а вони - "не хочемо". Їм це невигідно", - пояснює експерт.

"Загалом, у будь-якому разі, вся ця миротворча жижа - свідчення того, що Кремль не відчуває впевненості в можливості воювати довго. Йому потрібна пауза.  Тимчасова, але перерва. Інакше Лукашенко не стогнав би сьогодні про "дуже гарний момент для України і кураторів українських прийняти рішення". Тому що для нас момент, якраз, - найгірший", - уточнює Гармаш.

"Резюме: ворог слабший, ніж він із себе вдає.  Тактичні успіхи на фронті не дають йому впевненості в стратегічній перемозі. І всі наші рішення повинні виходити з цього знання", - підсумував аналітик.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті