До 140-річчя Василь Стефаник отримає свою монету і поштову марку

Верховна Рада України прийняла Постанову "Про відзначення 140-річчя з дня народження Василя Стефаника", - повідомляє “Бріз”.

Документом, зокрема, передбачено урочисто відзначити на державному рівні 140-річчя з дня народження Василя Стефаника.


Державному комітету телебачення і радіомовлення рекомендовано організувати показ тематичних теле- і радіопередач, присвячених життю і діяльності Василя Стефаника, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 140-річчя з дня його народження.

Документом пропонується також: Національному банку України - виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" - видати серію ювілейних поштових марок.

Постанову прийнято з урахуванням деяких зауважень, висловлених під час обговорення.
Відповідний проект постанови зареєстровано за № 8182.

Довідка:
Стефаник Василь Семенович народився 14 травня 1871 в с. Русів Снятинського району Івано-Франківської області, помер 7 грудня 1936.

Український письменник, майстер експресіоністичної новели, депутат Австрійського парламенту від Галичини.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи