Депутата Івано-Франківської міськради шукають за ухиляння від армії

Нещодавні місцеві вибори допомогли п'ятьом новообраним депутатам Івано-Франковської міської ради отримати відстрочку від армії, - повідомляє ТСН.

На декого з них давно полював військомат.

Двадцятидворічний депутат міськради Іван Маркута, зокрема, мав пройти медкомісію у військоматі ще два тижні тому. За словами офіцера Західного регіонального медіа центру Міноборони Тараса Греня, Маркута так і не прибув на призовну дільницю і може бути оголошений у розшук.

Натомість, згідно закону "Про військову службу", депутатам на чотири роки, поки триватиме каденція, надається відстрочка.  Призовнику достатньо надати довідку  з  ТВК.

Сам новообраний депутат запевнив, що балотувався не заради відстрочки від служби, а повістку у військомат не отримав.

"Зараз я вже депутат міської ради. І один з перших моїх запитів буде з’ясувати ситуацію, чому до мене не прийшла повістка", - заявив Маркута.

У військоматі ж кажуть, що справа не в тому, була чи не була повістка.

"Кожен чоловік від 18 до 25 років після оголошення у ЗМІ про призовну кампанію повинен прийти до найближчого призовного пункту. Наявність або відсутність повістки не звільняє його від того, щоб не йти у військкомат", - заявив Грень.

Зазначимо, що відстрочку призовники згідно з законом отримають, лише  склавши  депутатську присягу на першій сесії міської ради. Вона планується тільки тижнів за два. Зараз військові погрожують "ухильникам" військові прокуратурою. Їх може бути покарано штрафом до двох тисяч гривень, але за кримінальною статтею з відповідною позначкою у паспорті.

У Міноборони, нагадаємо, нещодавно зазначили, що тільки по центральному регіону України від армії переховуються 18 тисяч юнаків призовного віку.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи