Делегація польського міста Ополє сьогодні в Івано-Франківську



Делегація з міста Ополє (Польща) сьогодні перебуватиме в Івано-Франківську, - повідомляє „Обласне радіо”.

Оргкомітет із забезпечення перебування учасників проекту в області очолює заступник голови облдержадміністрації Василь Гладій.

Окрім екскурсії Івано-Франківськом, гості з Польщі переглянули виставу “Сватання на Гончарівці” в обласному академічному муздрамтеатрі імені Івана Франка, у п’ятницю переїдуть до Рогатина, де відвідують церкву Святого Духа, храм Пресвятої Богородиці, пам’ятник Роксолані та музей Угрина-Безгрішного.

Відтак делегація відвідає Львів. Поляки побувають у галереї мистецтв, у музеї етнології та художнього промислу, у Національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. У суботу-неділю гості завітають у Маняву Богородчанського району та Коломию, у понеділок зустрінуться зі студентським колективом Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської Національної академії мистецтв та переїдуть до Верховини і Криворівні. 16-17 червня їх чекають у Яремче, Ворохті і на Буковелі.

Поляки відвідують Україну у рамках проекту “Польща без упереджень – навчально-практичне турне для української та польської молоді”.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи