Через борги “Коменерго-Тернопіль” без електроенергії залишаться мешканці житлових будинків



ТзОВ “Керуюча компанія “Коменерго-Тернопіль” на сьогодні заборгувало ВАТ “Тернопільобленерго” 165 тисяч 790 гривень. Зокрема, за листопад “Коменерго-Тернопіль” за спожиту електроенергію повинно було сплатити 43637 гривень, а оплатило тільки четверту частину від цієї суми — 11300 гривень, - повідомляє "Тернопільська правда".


“Ця компанія систематично не проводить у повному об’ємі оплату вартості електроенергії, яка спожита на загальнобудинкові потреби — роботу ліфтів, освітлення горищ, коридорів, підвалів та сходових кліток. Внаслідок цього заборгованість перед електропостачальною організацією щомісячно зростає”, — коментує начальник служби енергонагляду ВАТ “Тернопільобленерго” Анатолій Мельник.  

Тим часом мешканці багатоквартирних будинків, яких обслуговує дана компанія, нарікають на енергетиків, які позбавляють їх благ цивілізації.

Представники обленерго у свою чергу пояснюють, що згідно з вимогами чинного законодавства України, електропостачальна організація не має права відпускати електроенергію споживачам безоплатно. Тому відповідно до “Правил користування електричною енергією” та умов “Договору про електропостачання” електроустановки споживача-боржника будуть відключені від електромереж за борги.

У данній ситуації у кінцевому результаті потерпають мешканці, які справно платять “Коменерго-Тернопіль” квартплату за обслуговування, до якої входять і послуги з освітлення, а ті у свою чергу не виконують своїх зобов’язань перед споживачами у частині надання якісних послуг.

При відключенні струму в місцях загального користування адміністрація  ВАТ “Тернопільобленерго” радить мешканцям звертатися з претензіями до керівництва ТзОВ “Керуюча компанія “Коменерго-Тернопіль”.

Статьи

Мир
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Украине практически никому не нужен». Российские СМИ об Украине

Китай прямо заинтересован в том, чтобы война длилась как можно дольше, поскольку это гарантирует санкционную блокаду России со стороны Запада, что делает Поднебесную едва ли не единственным безальтернативным рынком сбыта российского сырья.
Луганск
20.05.2024
14:53

Почему опыт психиатров Луганщины изучают коллеги из стран НАТО

...После войны в Украине будет около 5 миллионов комбатантов, которые будут нуждаться в услугах по психиатрии и психосоциальной поддержке.
Донбасс
19.05.2024
18:44

"Единая Россия" в Луганске заставила школьников собирать мусор. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса хвалили местные власти и сами себя. Получалось не очень. Иногда приходилось манипулировать заголовками и делать вид, что "все идет по плану". "Большой брат" тоже вставлял свои пять копеек, пытаясь...
Все статьи