БЮТ побоявся чергової поразки на регіональних виборах

Панічне скасування виборів за не повні 2 тижні до їх проведення вказує на страх Блоку Юлії Тимошенко отримати оцінку своєї 3-річної діяльності на Тернопільщині, - заявляє політвиконком ВО "Свобода".

"На цих виборах Всеукраїнське Об’єднання «Свобода» за всіма соціологічними даними мало б отримати перемогу, що розвінчало б, нав’язаний олігархічними «мегаблоками», міф про «непрохідність» українських націоналістів до влади. Підтримка тернополянами національної політичної сили продемонструвала б тенденцію до зміни симпатій виборців у цілій Україні, неминучого сходження з політичної арени олігархічних «мегаблоків» і прихід до влади ідеологічних сил", - йдеться в заяві політвиконкому партії.  

Хід виборчої кампанії  і соціологічні опитування висвітлили кілька важливих моментів: з одного боку показали зростання прихильності населення Тернопілля до націоналістичних гасел і відповідно значний приріст кількості симпатиків ВО "Свобода", а з іншого боку повний крах так званих національно-патріотичних сил – "Нашої України", "Народного Руху" і "Пори".

Як відомо, рік тому БЮТ вже виступав ініціатором одних дострокових регіональних виборів, а саме дострокових виборів Київського мера і Київської міської ради. Тоді, в Києві, він програв виборчі перегони умовному блоку "Черновецький-Ющенко".

Нині ж БЮТ, відчуваючи наближення чергової поразки, і переходу на Тернопіллі, а в перспективі і у Західній Україні, на другі ролі, вирішив не ризикувати і вдатись до безпрецедентного кроку, - відміни виборів.

ВО "Свобода" вважає рішення Верховної Ради України про відміну виборів до Тернопільської обласної ради незаконним. "Після оприлюднення постанови про скасування виборів у Тернопільській області ВО «Свобода» звернеться до Адміністративного Суду України про незаконні антиконституційні дії Верховної Ради і скасування антизаконної постанови про відміну тернопільських виборів", - говориться в заяві ВО "Свобода".

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи