Будинки, утримувати які «Теплокомуненерго» не вигідно, переведуть на автономне опалення



Будинки, які обслуговує «Теплокомуненерго», через  великі кошти на обслуговування та підтримку належного технічного стану, будуть переведені на автономне опалення, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

В залі засідань виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради відбулась нарада за участю представників Ради голів будинкових комітетів та ОСББ, в. о. директора ДМП «Теплокомуненерго» І. Прокопіва та першого заступника міського голови З. Фітеля.

Як зазначив керівник «Теплокомуненерго» Ігор Прокопів, у підготовці до опалювального сезону, що зараз вийшла на перший план, є дві основні складові – це розрахунки за газ та приведення у відповідний технічний стан тепломереж.

Для налагодження співпраці  між працівниками «Теплокомуненерго» та головами БК, ОСББ, здійсненням систематичного контролю за роботою тепломереж, засобів  обліку теплоносіїв було запропоновано провести навчання голів БК та ОСББ до початку опалювального сезону.

Також прийнято рішення, що будинки, які не вигідно утримувати «Теплокомуненерго», через  великі кошти на обслуговування та підтримку належного технічного стану, будуть переведені на автономне опалення. Мешканцям, які не зможуть придбати котли, міська влада надасть безвідсотковий кредит, - зазначив Зіновій Фітель. Однак кредити надаватимуть тільки малозабезпеченим сім’ям. Для встановлення автономного опалення у 2010 році закладуть кошти у міському бюджеті.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи