25% виборців Львівщини не перевіряли своїх даних у списках для голосування, – ЛОДА

На Львівщині 600 тисяч виборців не знають, чи правильно внесені їхні дані у списки для голосування. Про це розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков, - повідомляє «ЗІК».

«Після завершення президентських виборів дільничні виборчі комісії передали списки виборців разом з уточненнями, які вдалось отримати безпосередньо у день голосування. Крім цього, щоквартально після виборів президента проводилось періодичне поновлення персональних даних реєстру виборців, і коли ми підійшли до виборчого процесу, відповідно до закону, проводилось подвійне уточнення персональних даних Державного реєстру», – розповів Алєйніков.

З його слів, уточнення проводилось за 25 днів до дня виборів і за 10 днів до дня виборів.

«Відповідні установи, організації, підприємства надавали інформацію про список виборців, і згідно з нею, вносились зміни у єдиний Державний реєстр. Таким чином, спочатку видруковувався попередній список виборців для кожної ДВК, а сьогодні уже додруковуємо уточнені списки виборців і сьогодні ж передаємо їх територіальним виборчим комісіям, які видаватимуть їх у ДВК», – каже Алєйніков.

Він розповів, що після передачі попередніх списків виборців до ТВК і ДВК, прийшли люди зі зверненнями щодо уточнення своїх персональних даних. У переважній більшості – це особи, які ще не брали участі у голосуванні, також ті, які виявили помилки в отриманих запрошеннях на вибори, а також свідомі виборці, які вирішили переконатись у правдивості своїх даних у списках.

«Думаю, що органи Державного реєстру впоралися зі своїми завданнями, які поставлені Законом України «Про місцеві вибори» і «Про Державний реєстр виборців», на всі 100%. Звичайно, що помилки у списках виборців будуть завжди», – зазначає Алєйніков.

Він наголошує, що кожен виборець має прийти на виборчу дільницю і перевірити наявність свого прізвища у списках виборців.

«На жаль, на минулих виборах на виборчі дільниці з’явились 75% виборців, що становить 1,4 млн жителів області, а 600 тисяч жителів області не знають, чи правильно зазначені їхні персональні дані. Лише після того, як з’являться 100% виборців, ми зможемо сказати, що Державний реєстр виборців чистий і жодних помилок немає», – розповів Алєйніков.

Статьи

Луганск
15.05.2024
10:14

"Секретная биолаборатория" из Рубежного перешла на новую модель работы в Киеве

Препаратами, с выпуска которых компания начала свою деятельность в 1991 году, были нитроглицерин и изосорбида динитрат - малотоннажные технологически сложные активные фармацевтические ингредиенты
Донецк Страна
14.05.2024
22:04

Неестественная смерть и искусственная жизнь органов власти оккупированных общин

"Прекращение Донецкого областного совета в связи с образованием областной военной администрации действующим законодательством не предусмотрено"
Мир
14.05.2024
08:55

«Прямого штурма Харькова, судя по всему, не предусмотрено». Российские СМИ об Украине

Во-первых, деньги воруются, это не секрет. Во-вторых, возведением сооружений занимаются либо инженерные войска, которых уже практически не осталось, либо частные организации. Последние часто связаны с городскими администрациями прифронтовых...
Все статьи