22 червня у Львові вшанують пам’ять жертв комуністичних репресій

Міський голова Львова Андрій Садовий у телефонній розмові з Главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком підтримав ідею Блаженнішого провести у Львові 22 червня міжконфесійний молебень у пам'ять про жертв комуністичних репресій 1939-1941 років на Галичині, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

«22 червня для українців – це не лише початок війни гітлерівської Німеччини проти сталінського СРСР. Це також день, коли почала відкриватись страшна правда про злочини комуністів на землях Західної України. Відкривались тюрми в галицьких містах, але родичі, які приходили з надією побачити своїх близьких, бачили лише трупи. Сотні тисяч галицьких українців були вбиті лише за те, що були патріотами, священиками, представниками інтелігенції. Ця правда незручна для багатьох. Але наше завдання нагадувати світу, що Сталін і його послідовники заслуговують такого ж осуду і покарання історією, як Гітлер і нацисти», - заявив мер Львова А. Садовий.

Нагадаємо,  22 червня, у день початку війни, делегація з Харківщини. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна, делегація приїде до Львова покласти квіти до пам’ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

Статьи

Луганск
17.05.2024
10:41

«Умные люди хранят свое мнение при себе». Луганский дневник

Если ты живешь по правилам, не пытаясь нарушать их, ты будешь жить нормально. Просто нормально. Может быть, плохо, а может быть, хорошо, но ты будешь жить. Если же ты замахнулся своим маленьким кулачком на систему, ты тоже будешь жить, но жить плохо.
Страна
16.05.2024
14:18

От идей к конкретным проектам: войне не удалось остановить бизнес Днепропетровщины

Прифронтовая Днепропетровская область вошла в тройку лидеров среди регионов по количеству новых бизнесов. За первый квартал 2024 года в области открыто почти 7 тысяч ФЛП. В то же время, за четыре месяца у региона есть экономические потери: здесь...
Страна
16.05.2024
10:35

Коломойский: разговор продолжается

Реанимировав старые обвинения в отношении совладельца группы "Приват" И.Коломойского, власть выложила свой последний и решающий козырь в диалоге с опальным олигархом. Но приведет ли это к желаемому результату – большой вопрос.
Все статьи