22 червня у Львові вшанують пам’ять жертв комуністичних репресій

Міський голова Львова Андрій Садовий у телефонній розмові з Главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком підтримав ідею Блаженнішого провести у Львові 22 червня міжконфесійний молебень у пам'ять про жертв комуністичних репресій 1939-1941 років на Галичині, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

«22 червня для українців – це не лише початок війни гітлерівської Німеччини проти сталінського СРСР. Це також день, коли почала відкриватись страшна правда про злочини комуністів на землях Західної України. Відкривались тюрми в галицьких містах, але родичі, які приходили з надією побачити своїх близьких, бачили лише трупи. Сотні тисяч галицьких українців були вбиті лише за те, що були патріотами, священиками, представниками інтелігенції. Ця правда незручна для багатьох. Але наше завдання нагадувати світу, що Сталін і його послідовники заслуговують такого ж осуду і покарання історією, як Гітлер і нацисти», - заявив мер Львова А. Садовий.

Нагадаємо,  22 червня, у день початку війни, делегація з Харківщини. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна, делегація приїде до Львова покласти квіти до пам’ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи